Op 4 januari is het vijf jaar geleden dat met het Repaircafé is gestart. En omdat het al die tijd elke maand één keer heeft gedraaid hebben we dus al 60 keer Repaircafé gehad in de Moerkoal in Middelrode. En daar gaan we aandacht aan besteden. Dus kom op 4 januari naar de Moerkoal. En breng de gulle gaven van de Kerstman rustig mee als die toevallig al kapot zijn gegaan. Onze vrijwilligers zullen er naar kijken en het meeste komt weer gerepareerd uit hun handen. Verder is het nu af en toe al echt duidelijk kouder geworden, en we hebben zelfs al sneeuw gehad. Misschien heb je een los naadje gezien in je winterkleren, of zit er wel ergens een gaatje in of een randje waar de draad uit is. Onze dames repareren dat graag voor je.

Het Repaircafé is elke maand op de eerste vrijdag. En het meeste van wat ons wordt aangeboden kunnen de vrijwilligers ook echt repareren. Denk naast de gulle gaven van de Kerstman en de winterkleding ook aan de fiets, een stoel, maar ook huishoudelijke apparaten, radio’s en klokken. In de Moerkoal werken de vrijwilligers in het Repaircafe nog steeds hard voor jou en het milieu. Want weggooien is zonde voor zowel het milieu als voor je portemonnee.
Het Repaircafé is iedere eerste vrijdag van de maand. We repareren alles wat je mee kunt brengen. Van 9.30 uur tot 12.00 uur staan we voor je klaar. Maar als je vroeg komt heb je ook meer kans dat het gerepareerd kan worden.

Het reparatiewerk is gratis. Eventuele onderdelen moet je betalen of zelf bestellen. Maar een (vrijwillig) fooitje is natuurlijk wel welkom. Een ochtend bij het Repaircafé is erg gezellig. Terwijl de vrijwilliger met jouw reparatie bezig is kijk je mee, denk je mee, leert ervan, of drink je een kop koffie. En er wordt ook volop gebuurt deze ochtenden in de Moerkoal. In de Moerkoal is het namelijk elke vrijdagmorgen, tijdens de markt, gezellig. En het tweede kopje koffie is gratis. Verder kun je als je wilt ook een praatje maken bij de Dorpstafel die ook elke maand tijdens het Repaircafé in de Moerkoal zit. En kun je hier in contact komen met de mensen van BINT en de wijkverpleegkundige van Laverhof. Die zijn op de eerste vrijdagmorgen van de maand namelijk ook aanwezig in de Moerkoal om informatie te geven.