Het nieuwe Beukplein in Middelrode is in oktober officieel door burgemeester Pommer geopend. Het was nat, maar toch trok de opening veel bezoekers. En nu zorgt de Ondernemersvereniging (OVB) ervoor, in samenwerking met de gemeente, dat er een dezer dagen een prachtige kerstboom wordt geplaatst op het nieuwe plein. De OVB zorgt ook voor mooie kerstverlichting. Dus dadelijk is het nieuwe Beukplein voorzien van een prachtig verlichte kerstboom. De initiatiefnemers van de metamorfose van het Beukplein; Parochie, Driezeeg en Moerkoal, willen graag dat er de komende jaren regelmatig activiteiten op dit prachtige plein zullen plaatsvinden. Daarvoor wordt gezocht naar ideeën en naar mensen die daar de schouders onder willen zetten. Heb je een idee, of wil je je daarvoor aanmelden, dan kun je dit melden via info@moerkoal.nl.

Hierop vooruit lopend gaan Driezeeg, Moerkoal en Parochie op donderdagavond 20 december alvast een kerstevent organiseren bij de kerstboom. Vanaf 19.30 uur tot ongeveer 21.00 uur zullen in ieder geval Forza Vocale, het gemengd koor Middelrode, en de Liederentafel kerstliederen ten gehore brengen. En misschien sluit er nog een vierde koor aan. Daarbij heeft ieder koor zijn eigen stijl, dus voor elk wat wils. Cor Swanenberg zal tussendoor een kerstverhaal vertellen. En ingaan op een paar van de wensen die dan in de kerstboom zijn gehangen.

Want de kerstboom op het Beukplein wordt een echte ‘wensboom’. Ieder die dat wil mag vanaf het moment dat de boom er staat zijn wensen met of zonder foto in de boom hangen. Denk er wel om om je wens met een plastic hoesje te beschermen. Want het kan natuurlijk regenen en misschien wel sneeuwen de komende weken, wat zou dat laatste trouwens mooi zijn.

En mocht het koud zijn op donderdagavond 20 december, je kunt rustig met de kinderen komen. Moerkoal, Parochie en Driezeeg zorgen samen voor gratis koffie, glühwein en warme chocolademelk. Dus met een warm gevoel van binnen kan het een hele gezellige avond worden in Middelrode op het nieuwe Beukplein. En mocht het te regenachtig zijn dat vindt het event in de kerk plaats.