Het is weer voorjaar. Deze hele week is het al weer prachtig weer. Dus de tuin in. En misschien kom je er nu achter dat het tuingereedschap wat onderhoud of een reparatie nodig heeft. Vrijdag 7 april kun je ermee terecht in het Repaircafé in de Moerkoal. Van 9.30 uur tot 12.00 uur staan de vrijwilligers klaar om je tuingereedschap te repareren. Maar ook kleding wordt gemaakt. Knoop eraf, uit de naad of omslag los geraakt? De dames maken het voor elkaar. Ook fiets, klok, videorecorder, koffiezetter, kookplaatje en de radio etc kunnen gerepareerd worden.
Het is elke vrijdagmorgen gezellig in de Moerkoal, en het tweede kopje koffie is gratis. En de eerste vrijdag van de maand natuurlijk het Repaircafé. Behalve voor eventuele onderdelen hoef je niets te betalen voor de reparatie. Een (vrijwillig) fooitje is natuurlijk wel welkom. Het werk van het Repaircafé is goed voor het milieu, er wordt minder weggegooid. En zo’n Repaircafé ochtend is ook erg gezellig. Terwijl de vrijwilliger met jouw reparatie bezig is kijk je mee, denkt mee, leert ervan, drinkt een kop koffie. Er wordt volop gebuurt die ochtenden in de Moerkoal.

Repaircafe april 2017

 

Je kunt ook even een praatje maken bij de Dorpstafel die ook elke maand tijdens het Repaircafé in de Moerkoal zit. Verder kun je hier in contact komen met de dames van BINT v/h SWO en de wijkverpleegkundige van Laverhof. Die zijn op de eerste vrijdagmorgen van de maand namelijk ook aanwezig in de Moerkoal om informatie te geven.

Kom op tijd, want dan weet je zeker dat de vrijwilligers voldoende ruimte hebben om jouw reparatie uit te voeren.