De vakantie is voorbij. De scholen zijn weer begonnen. En op tafel ligt een vakantiejurkje met een kapotte zoom. Of een broekje van een van de kids met een losse naad. En in het schuurtje staat een fiets waarvan het licht het niet meer doet, terwijl het nu langzaam eerder donker begint te worden. Lukt het je zelf niet om dit te repareren, dan kun je er mee naar het Repaircafé in de Moerkoal komen. Want ondanks dat er hard gewerkt wordt aan het plein voor de Moerkoal, werken de vrijwilligers in het Repaircafe ook nog steeds hard voor jou en het milieu. Want weggooien is zonde voor het milieu en voor je portemonnee.
Het Repaircafé is elke maand op de eerste vrijdag. En wij blijken met al onze vrijwilligers in staat te zijn om het meeste van wat ons wordt aangeboden ook echt te repareren. Denk naast uw jurkje, het broekje en de fiets bv ook aan andere kleding, speelgoed, een stoel, maar ook huishoudelijke apparaten, radio’s, klokken, fietsen en tuingereedschap. Er moet nu tenslotte ook veel in de tuin gewerkt worden. Want het onkruid groeit zeker nu we weer wat regen hebben gekregen.

Het Repaircafé is iedere eerste vrijdag van de maand. We repareren alles wat je mee kunt brengen. Onze grote groep vrijwilligers gaat zijn best doen om het voor je te maken. Van 9.30 uur tot 12.00 uur staan we voor je klaar.

Behalve voor eventuele onderdelen hoef je bij ons niets te betalen voor de reparatie. Een (vrijwillig) fooitje is natuurlijk wel welkom. En zo’n Repaircafé ochtend is ook erg gezellig. Terwijl de vrijwilliger met jouw reparatie bezig is kijk je mee, denk je mee, leert ervan, drinkt een kop koffie. Er wordt ook volop gebuurt deze ochtenden in de Moerkoal.

In de Moerkoal is het elke vrijdagmorgen, tijdens de markt, gezellig. En het tweede kopje koffie is gratis.

Verder kun je als je wilt ook een praatje maken bij de Dorpstafel die ook elke maand tijdens het Repaircafé in de Moerkoal zit. En kun je hier in contact komen met de mensen van BINT en de wijkverpleegkundige van Laverhof. Die zijn op de eerste vrijdagmorgen van de maand namelijk ook aanwezig in de Moerkoal om informatie te geven.

Kom op tijd, want dan weet je zeker dat de vrijwilligers voldoende gelegenheid hebben om jouw reparatie uit te voeren.