Sinterklaas is op 7 december alweer vertrokken. En misschien is er al wat mis gegaan met de goede gaven. Kom er dan op 7 december mee naar het Repaircafé in de Moerkoal. En onze vrijwilligers gaan hun best doen om het weer te repareren.

Verder is het nu echt duidelijk kouder geworden. Misschien heb je een los naadje gezien in je winterkleren, of zit er wel ergens een gaatje in of een randje waar de draad uit is. Onze dames repareren dat graag voor je.

Het Repaircafé is elke maand op de eerste vrijdag. En het meeste van wat ons wordt aangeboden kunnen de vrijwilligers ook echt repareren. Denk naast de goede gaven en de winterkleding ook aan tuingereedschap, de fiets, een stoel, maar ook huishoudelijke apparaten, radio’s en klokken. In de Moerkoal werken de vrijwilligers in het Repaircafe nog steeds hard voor jou en het milieu. Want weggooien is zonde voor zowel het milieu als voor je portemonnee.
Het Repaircafé is iedere eerste vrijdag van de maand. We repareren alles wat je mee kunt brengen. Onze grote groep vrijwilligers gaat zijn best doen om het voor je te maken. Van 9.30 uur tot 12.00 uur staan we voor je klaar. Maar kom op tijd, want dan weet je zeker dat de vrijwilligers voldoende gelegenheid hebben om jouw reparatie uit te voeren.

Behalve voor eventuele onderdelen hoef je bij ons niets te betalen voor de reparatie. Een (vrijwillig) fooitje is natuurlijk wel welkom. En zo’n Repaircafé ochtend is ook erg gezellig. Terwijl de vrijwilliger met jouw reparatie bezig is kijk je mee, denk je mee, leert ervan, drinkt een kop koffie. Er wordt ook volop gebuurt deze ochtenden in de Moerkoal.

In de Moerkoal is het elke vrijdagmorgen, tijdens de markt, gezellig. En het tweede kopje koffie is gratis.

Verder kun je als je wilt ook een praatje maken bij de Dorpstafel die ook elke maand tijdens het Repaircafé in de Moerkoal zit. En kun je hier in contact komen met de mensen van BINT en de wijkverpleegkundige van Laverhof. Die zijn op de eerste vrijdagmorgen van de maand namelijk ook aanwezig in de Moerkoal om informatie te geven.