De lente is begonnen en op 21 april is het alweer pasen. De tuin wordt dus klaar gemaakt voor hopelijk een mooie zomer en de voorjaarskleding komt uit de kast. En misschien zie je wat mankementen aan het tuingereedschap of is er een naadje los aan de voorjaarskleding. En daarmee ben je dan welkom bij ons Repaircafé in de Moerkoal in Middelrode. Onze vrijwilligers gaan daar graag mee aan de slag. En zijn in staat om het meeste ook echt voor jou te repareren.
Het Repaircafé is elke maand op de eerste vrijdagmorgen. Denk naast voorjaarskleding en het tuingereedschap ook eens aan alle andere vormen van gereedschap, de fiets, een stoel, maar ook huishoudelijke apparaten, radio’s en klokken. In de Moerkoal werken de vrijwilligers in het Repaircafe nog steeds hard voor jou en het milieu. Want weggooien is zonde voor zowel het milieu als voor je portemonnee.
En we gaan aan de slag met alles wat je mee kunt brengen. Onze grote groep vrijwilligers gaat zijn best doen om het voor je te maken. Van 9.30 uur tot 12.00 uur staan we voor je klaar. Maar kom op tijd, want dan weet je zeker dat de vrijwilligers voldoende gelegenheid hebben om jouw reparatie uit te voeren.
Behalve voor eventuele onderdelen hoef je bij ons niets te betalen voor de reparatie. Een (vrijwillig) fooitje is natuurlijk wel welkom. En zo’n Repaircafé ochtend is ook erg gezellig. Terwijl de vrijwilliger met jouw reparatie bezig is kijk je mee, denk je mee, leert ervan, drinkt een kop koffie. Er wordt ook volop gebuurt deze ochtenden in de Moerkoal.
En wist je dat het Repaircafé ook zijn best doet om de kinderen van de Herman Jozefschool wat reparatiekennis bij te brengen? Tijdens het Repaircafé komen er steeds vier naar de Moerkoal toe om te leren omgaan met gereedschap en hoe ze daarmee vervolgens een apparaat uit elkaar kunnen halen.
In de Moerkoal is het elke vrijdagmorgen, tijdens de markt, gezellig. En het tweede kopje koffie is gratis.
Verder kun je als je wilt ook een praatje maken bij de Dorpstafel die elke week op vrijdagmorgen en dus ook tijdens het Repaircafé in de Moerkoal zit. En kun je hier in contact komen met de mensen van BINT en de wijkverpleegkundige van Laverhof. Die zijn op de eerste vrijdagmorgen van de maand namelijk ook aanwezig in de Moerkoal om informatie te geven.