Midden in de zomervakantie en toch Repaircafé? Ja inderdaad, het Repaircafé is elke eerste vrijdag van de maand, dus ook in de zomervakantie. En ook deze keer verwachten we snoeischaren en heggenscharen. Want het wordt tijd voor het scheren van de coniferenhagen. Dus kom er mee naar het Repaircafé in de Moerkoal in Middelrode als ze niet in orde zijn op vrijdagmorgen 4 augustus.

Onze grote groep vrijwilligers doet zijn best om je tuingereedschap maar ook huishoudelijke apparaten, klokken, fietsen en kleding waar een scheurtje in zit te repareren. Van 9.30 uur tot 12.00 uur staan ze voor je klaar.

Behalve voor eventuele onderdelen hoef je niets te betalen voor de reparatie. Een (vrijwillig) fooitje is natuurlijk wel welkom. Het werk van het Repaircafé is goed voor het milieu, er wordt minder weggegooid. En zo’n Repaircafé ochtend is ook erg gezellig. Terwijl de vrijwilliger met jouw reparatie bezig is kijk je mee, denkt mee, leert ervan, drinkt een kop koffie. Er wordt ook volop gebuurt deze ochtenden in de Moerkoal.

In de Moerkoal is het elke vrijdagmorgen, tijdens de markt, gezellig. En het tweede kopje koffie is gratis.

Verder kun je als je wilt ook een praatje maken bij de Dorpstafel die ook elke maand tijdens het Repaircafé in de Moerkoal zit. En kun je hier in contact komen met de mensen van BINT v/h SWO en de wijkverpleegkundige van Laverhof. Die zijn op de eerste vrijdagmorgen van de maand namelijk ook aanwezig in de Moerkoal om informatie te geven.

Kom vroeg, want dan weet je zeker dat de vrijwilligers voldoende tijd hebben om jouw reparatie uit te voeren.
repaircafe juli 2017