We hebben zomerse dagen gehad met hoge temperaturen. Rokjes- en korte broeken weer. En misschien heb je toen gezien dat de kleding wat herstelwerk nodig heeft. Een naadje los, of misschien ben je afgevallen en moet het wat strakker gemaakt worden. Ook de tuin heeft al veel aandacht gehad en de bladblazer waarmee je zaadjes onder de boom in de oprit weg wilde blazen deed het niet meer. Of je bent aan het klussen in huis en hebt gemerkt dat de schroefboormachine kapot is. Met al deze mankementen ben je dan welkom bij ons Repaircafé op vrijdagmorgen 3 mei in de Moerkoal. Onze vrijwilligers gaan daar graag mee aan de slag. En 70% van wat aangeleverd wordt gaat gerepareerd weer de deur uit.
Het Repaircafé is elke maand op de eerste vrijdagmorgen en start om 9.30 uur. Denk naast de zomerkleding en het tuingereedschap ook eens aan de fiets, een krukje, maar ook een staafmixer, radio’s en wekkers. In de Moerkoal werken de vrijwilligers in het Repaircafe hard voor jou en het milieu. Want alles wat weggegooid wordt is slecht voor het milieu en voor je portemonnee.
We proberen alles te maken wat je mee kunt brengen. Maar kom op tijd, want dan weet je zeker dat de vrijwilligers voldoende gelegenheid hebben om jouw reparatie uit te voeren.
Repareren is gratis, behoudens natuurlijk eventuele onderdelen. Een (vrijwillig) fooitje is natuurlijk wel welkom. En zo’n Repaircafé ochtend is ook heel gezellig. Terwijl de vrijwilliger met jouw reparatie bezig is kijk je mee, denk je mee, leert ervan, of je drinkt een kop koffie. Er wordt ook volop gebuurt deze ochtenden in de Moerkoal.
En wist je dat het Repaircafé ook zijn best doet om de kinderen van de Herman Jozefschool wat reparatiekennis bij te brengen? Tijdens het Repaircafé komen er steeds vier naar de Moerkoal toe om te leren omgaan met gereedschap en hoe ze daarmee vervolgens een apparaat uit elkaar kunnen halen.
In de Moerkoal is het elke vrijdagmorgen, tijdens de markt, gezellig. En het tweede kopje koffie is gratis.
Verder kun je als je wilt ook een praatje maken bij de Dorpstafel die elke week op vrijdagmorgen en dus ook tijdens het Repaircafé in de Moerkoal zit. En kun je hier in contact komen met de mensen van BINT en de wijkverpleegkundige van Laverhof. Die zijn op de eerste vrijdagmorgen van de maand namelijk ook aanwezig in de Moerkoal om informatie te geven.