Scheurtje in het carnavalspak of de blaouwwitte das van den Birrekoal? Op vrijdag 3 maart wordt er zoals elke eerste vrijdag van de maand weer gerepareerd in de Moerkoal. En kun je dus ook daarmee terecht. Van 9.30 uur tot 12.00 uur staan de vrijwilligers klaar om kleding te repareren. Knoop eraf, uit de naad of omslag los geraakt? De dames maken het voor elkaar. En ook fiets, klok, videorecorder, gereedschap, koffiezetter, kookplaatje en de radio etc kunnen gerepareerd worden. Binnenkort is het weer voorjaar, dus kijk ook even naar je tuingereedschap.

Het is elke vrijdagmorgen gezellig in de Moerkoal, want: het tweede kopje koffie is gratis. En de eerste vrijdag van de maand extra voordelig voor jou, want dan is het Repaircafé. Behalve voor eventuele onderdelen hoef je namelijk niets te betalen voor de reparatie. Een (vrijwillig) fooitje is natuurlijk wel welkom. Het werk van het Repaircafé is goed voor het milieu, er wordt minder weggegooid. En zo’n Repaircafé ochtend is ook erg gezellig. Terwijl de vrijwilliger met jouw reparatie bezig is kijk je mee, denkt mee, leert ervan, drinkt een kop koffie. Er wordt volop gebuurt die ochtenden in de Moerkoal.

repaircafe 2017

Tijdens de Repaircafé’s wordt meekijken en meedenken heel erg op prijs gesteld. Maar je kunt natuurlijk ook even een kop koffie drinken in de foyer van de Moerkoal. Of even aanschuiven bij de Dorpstafel die ook elke maand tijdens het Repaircafé in de Moerkoal zit. Verder kun je hier in contact komen met de dames van BINT v/h SWO en de wijkverpleegkundige van Laverhof. Die zijn op vrijdagmorgen namelijk ook aanwezig in de Moerkoal om informatie te geven.

Kom op tijd, want dan weet je zeker dat de vrijwilligers voldoende ruimte hebben om jouw reparatie uit te voeren.