Het Repaircafé is echt elke maand op de eerste vrijdag. Wij doen niet aan vakantie. Dus ook op 3 augustus. Het is al een hele tijd droog weer geweest. Goed warm, weinig regen. Dus er is veel gesproeid. Als uw tuinsproeier het heeft begeven kunnen wij hem misschien toch weer maken. Wij blijken namelijk met al onze vrijwilligers in staat te zijn om het meeste van wat ons wordt aangeboden ook echt te repareren. Denk naast uw tuinsproeier bv ook aan kleding, speelgoed, een stoel, maar ook huishoudelijke apparaten, radio’s, klokken, fietsen en ander tuingereedschap. Er moet nu tenslotte ook veel in de tuin gewerkt worden. Want het onkruid groeit toch wel, en zeker als we nu weer wat regen gaan krijgen.

Het Repaircafé is iedere eerste vrijdag van de maand. We repareren niet alleen kleding en tuingereedschap, we repareren alles wat je mee kunt brengen. Onze grote groep vrijwilligers gaat zijn best doen om het voor je te maken. Van 9.30 uur tot 12.00 uur staan ze voor je klaar. Het Repaircafé is goed voor het milieu, we gooien immers minder weg, maar dus ook goed voor de portemonnee.

Behalve voor eventuele onderdelen hoef je bij ons niets te betalen voor de reparatie. Een (vrijwillig) fooitje is natuurlijk wel welkom. En zo’n Repaircafé ochtend is ook erg gezellig. Terwijl de vrijwilliger met jouw reparatie bezig is kijk je mee, denk je mee, leert ervan, drinkt een kop koffie. Er wordt ook volop gebuurt deze ochtenden in de Moerkoal.

In de Moerkoal is het elke vrijdagmorgen, tijdens de markt, gezellig. En het tweede kopje koffie is gratis.

Verder kun je als je wilt ook een praatje maken bij de Dorpstafel die ook elke maand tijdens het Repaircafé in de Moerkoal zit. En kun je hier in contact komen met de mensen van BINT en de wijkverpleegkundige van Laverhof. Die zijn op de eerste vrijdagmorgen van de maand namelijk ook aanwezig in de Moerkoal om informatie te geven.

Kom op tijd, want dan weet je zeker dat de vrijwilligers voldoende gelegenheid hebben om jouw reparatie uit te voeren.