Op 2 november is het weer Repaircafé in de Moerkoal in Middelrode. We verwachten tuingereedschap, want er moet nog veel gebeuren in de tuin nu het eindelijk herfst is geworden. Kom ermee naar de Moerkoal en onze vrijwilligers gaan ermee aan de slag. Het is ook duidelijk kouder geworden. Dus tijd voor andere kleren. En misschien zie je daar wel ergens een gaatje in of een randje waar de draad uit is. Onze dames repareren dat graag voor je. Begin oktober deden we mee met de ANWB Fietsverlichtingsactie. Maar misschien kon je toen niet. Als je wilt kun je nu alsnog langs komen om verlichting of andere probleempjes aan je fiets te laten verhelpen.

Het Repaircafé is elke maand op de eerste vrijdag. En wij blijken met al onze vrijwilligers in staat te zijn om het meeste van wat ons wordt aangeboden ook echt te repareren. Denk naast tuingereedschap, een jurkje met en naad los, het broekje en de fiets bv ook aan andere kleding, speelgoed, een stoel, maar ook huishoudelijke apparaten, radio’s en klokken.  In de Moerkoal werken de vrijwilligers in het Repaircafe nog steeds hard voor jou en het milieu. Want weggooien is zonde voor het milieu en voor je portemonnee.
Het Repaircafé is iedere eerste vrijdag van de maand. We repareren alles wat je mee kunt brengen. Onze grote groep vrijwilligers gaat zijn best doen om het voor je te maken. Van 9.30 uur tot 12.00 uur staan we voor je klaar. Maar kom op tijd, want dan weet je zeker dat de vrijwilligers voldoende gelegenheid hebben om jouw reparatie uit te voeren.

Behalve voor eventuele onderdelen hoef je bij ons niets te betalen voor de reparatie. Een (vrijwillig) fooitje is natuurlijk wel welkom. En zo’n Repaircafé ochtend is ook erg gezellig. Terwijl de vrijwilliger met jouw reparatie bezig is kijk je mee, denk je mee, leert ervan, drinkt een kop koffie. Er wordt ook volop gebuurt deze ochtenden in de Moerkoal.

In de Moerkoal is het elke vrijdagmorgen, tijdens de markt, gezellig. En het tweede kopje koffie is gratis.

Verder kun je als je wilt ook een praatje maken bij de Dorpstafel die ook elke maand tijdens het Repaircafé in de Moerkoal zit. En kun je hier in contact komen met de mensen van BINT en de wijkverpleegkundige van Laverhof. Die zijn op de eerste vrijdagmorgen van de maand namelijk ook aanwezig in de Moerkoal om informatie te geven.