Het is carnaval en het voorjaar komt eraan. Het is al 15 graden geweest. Dat betekent dat de voorjaarskleding en de carnavalspakjes uit de kast komen. Misschien zit er ergens een naad los of is de knoop eraf. Kom ermee naar het Repaircafé in de Moerkoal en onze vrijwilligers maken het voor je. En voorjaar betekent natuurlijk ook dat je weer in de tuin kunt beginnen. Maar misschien heeft je tuingereedschap vorig seizoen wat schade opgelopen. Ook daarmee kun je dan naar de Moerkoal komen. Onze vrijwilligers kijken graag of ze het kunnen maken.

Het Repaircafé is elke maand op de eerste vrijdagmorgen. En het meeste van wat ons wordt aangeboden kunnen de vrijwilligers ook echt repareren. Denk naast de carnavals- en voorjaarskleding en het tuingereedschap ook eens aan alle andere vormen van gereedschap, de fiets, een stoel, maar ook huishoudelijke apparaten, radio’s en klokken. In de Moerkoal werken de vrijwilligers in het Repaircafe nog steeds hard voor jou en het milieu. Want weggooien is zonde voor zowel het milieu als voor je portemonnee. En nu we van de Lions club op 4 januari bij het vijfjarig jubileum een nieuwe gereedschapswagen hebben gekregen kunnen we helemaal veel reparaties aan.
Het Repaircafé is iedere eerste vrijdag van de maand. We repareren alles wat je mee kunt brengen. Onze grote groep vrijwilligers gaat zijn best doen om het voor je te maken. Van 9.30 uur tot 12.00 uur staan we voor je klaar. Maar kom op tijd, want dan weet je zeker dat de vrijwilligers voldoende gelegenheid hebben om jouw reparatie uit te voeren.

Behalve voor eventuele onderdelen hoef je bij ons niets te betalen voor de reparatie. Een (vrijwillig) fooitje is natuurlijk wel welkom. En zo’n Repaircafé ochtend is ook erg gezellig. Terwijl de vrijwilliger met jouw reparatie bezig is kijk je mee, denk je mee, leert ervan, drinkt een kop koffie. Er wordt ook volop gebuurt deze ochtenden in de Moerkoal.

In de Moerkoal is het elke vrijdagmorgen, tijdens de markt, gezellig. En het tweede kopje koffie is gratis.

Verder kun je als je wilt ook een praatje maken bij de Dorpstafel die elke week op vrijdagmorgen en dus ook tijdens het Repaircafé in de Moerkoal zit. En kun je hier in contact komen met de mensen van BINT en de wijkverpleegkundige van Laverhof. Die zijn op de eerste vrijdagmorgen van de maand namelijk ook aanwezig in de Moerkoal om informatie te geven.