foto-tbv-persbericht-vriendenfonds

Tijdens het tienjarig bestaan van de Moerkoal stond Het Vriendenfonds met een kraam op het schitterende feest in De Moerkoal vlak naast de presentatie van de Activiteitenmiddag. De begeleiding van de activiteitenmiddag raakte in gesprek met ze en kon zo een balletje opgooien. Ter sprake kwam dat er behoefte is aan materialen voor deze middag.

Omdat het belangrijk is om te blijven bewegen, wordt iedere bijeenkomst op dinsdagmiddag begonnen met een beweegspel om de spieren los te maken. Om wat variatie daarin aan te kunnen brengen, zijn sportmaterialen hard nodig.
De enthousiaste leden van Het Vriendenfonds brachten de bal aan het rollen. Er werd een aanvraag ingediend voor ballen, beweegstokken, een parachute en het vieren van het driejarig bestaan met mooie muziek. De sponsor was gevonden.

Na gedegen speurwerk kwam het pakket afgelopen week binnen. Tijdens de kerstviering kreeg iedereen een neonkleurige softbal toegeworpen, om mee te gaan gymmen. Er werd meteen fanatiek meegedaan. Nadat de nieuwe kleurrijke beweeglinten uit de kerstverlichting gehaald werden, kon iedereen er sierlijke bewegingen mee gaan maken. Als klap op de vuurpijl was er de onthulling van het startpakket voor bewegen. De nieuwe parachute met een doorsnede van 3.65 meter werd door de hele groep tijdens het aftellen tegen het plafond aangegooid.
Door de saamhorigheid en het aftellen tot drie lukte het in een keer. De koffie was verdiend. Vrijwilligster An had haar bakkwaliteiten benut om heerlijke soezen en gevulde speculaas te presenteren. Het werd met smaak opgegeten.

Alle bezoekers van de activiteitenmiddag op dinsdagmiddag van 13.30 uur – 16.30 in de voorzaal van de Moerkoal willen Het Vriendenfonds hartelijk danken voor deze mooie gift. Een schitterend gebaar naar de inwoners van Middelrode en Berlicum die hier wekelijks gebruik van maken. Ze zullen er veel plezier aan beleven en daardoor niet kunnen zeggen dat ze geen bal uit hebben uitgevoerd. Iedereen jong en oud moet tenslotte blijven bewegen ! Rust roest. Een mooie warming up voor de middag, waar de lachspieren ook goed actief zijn.

Wil je een keertje komen kijken om te ervaren hoe gezellig ze het onder elkaar hebben? Je bent van harte welkom om een keer vrijblijvend me te doen.

Voor vragen kun je contact opnemen met Silvia van Gerven (tel 06-20263303). Silvia is de vaste begeleidster vanuit Laverhof.