Uitstapje met de activiteitenmiddag van De Moerkoal

Op dinsdag 26 april gingen de bezoekers van de activiteitenmiddag terug in de tijd. Ze hadden het jaarlijkse uitstapje en werden door een echte oude Amerikaanse schoolbus van het Koning Willem I College opgehaald bij De Moerkoal  Daarmee gingen ze een bezoekje brengen aan het museum in het huis van Jeanne en Piet Vorstenbosch op de Hooghei. In de bus werd er meteen flink gebuurt. Het leek wel een praatcafé, maar dan zonder bier. Onderweg kregen ze een flinke sneeuwbui op het dak. Het leek wel winter.

uitstapjeuitstapje 2
Ze reden via het huis van Frans van de Akker die zijn 80e verjaardag vierde deze dag. Frans kwam in de bus kijken en werd verrast met een heuse surpriseparty. Hij liet zich graag verrassen en ging spontaan mee. Bij Jeanne werden ze gastvrij onthaald met koffie met krentenmik.

uitstapje3uitstapje4
Iedereen was weer helemaal terug in de tijd met alle spullen die Jeanne vanaf 39 jaar geleden is gaan verzamelen. Het was allemaal heel herkenbaar en sommige voorwerpen konden zelfs met de naam van de Berlicumse eigenaar benoemd worden. Mevrouw Schilling speelde op het blaasorgel het eerste liedje wat ze vroeg leerde.

uitstapje5
Als dank kreeg gastvrouw Jeanne van haar tante Janske een oude sok aangeboden, waar vroeger geld in bewaard werd. Na een advocaatje met slagroom ging iedereen moe maar voldaan met Petrie en Henriette met de schoolbus terug naar De Moerkoal.

Iedereen die het gezellig vindt om een kopje koffie te komen drinken en deel te nemen aan leuke activiteiten is iedere dinsdag welkom van 13.30-16.30 in de voorzaal van De Moerkoal in Middelrode.

Voor informatie kunt U bellen naar Silvia van Gerven telefoon 073-6892460