Het is echt zomer. Tijd voor het scheren van de heggen. Maar dat doen we tegenwoordig met de elektrische heggenschaar. Misschien is deze stuk? Kom er dan mee naar het Repaircafé in de Moerkoal in Middelrode op vrijdagmorgen 7 juli. En misschien is er ook ander tuingereedschap dat het niet meer doet. Breng het rustig mee. De twintig vrijwilligers doen hun best om je tuingereedschap maar ook huishoudelijke apparaten, klokken, fietsen en kleding waar een scheurtje in zit te repareren. Van 9.30 uur tot 12.00 uur staan ze voor je klaar.

Het is natuurlijk elke vrijdagmorgen, tijdens de markt, gezellig in de Moerkoal, en het tweede kopje koffie is gratis. En de eerste vrijdag van de maand is er natuurlijk het Repaircafé. Behalve voor eventuele onderdelen hoef je niets te betalen voor de reparatie. Een (vrijwillig) fooitje is natuurlijk wel welkom. Het werk van het Repaircafé is goed voor het milieu, er wordt minder weggegooid. En zo’n Repaircafé ochtend is ook erg gezellig. Terwijl de vrijwilliger met jouw reparatie bezig is kijk je mee, denkt mee, leert ervan, drinkt een kop koffie. Er wordt ook volop gebuurt die ochtenden in de Moerkoal.

Verder kun je als je wilt een praatje maken bij de Dorpstafel die ook elke maand tijdens het Repaircafé in de Moerkoal zit. En kun je hier in contact komen met de mensen van BINT v/h SWO en de wijkverpleegkundige van Laverhof. Die zijn op de eerste vrijdagmorgen van de maand namelijk ook aanwezig in de Moerkoal om informatie te geven.

Kom op tijd, want dan weet je zeker dat de vrijwilligers voldoende ruimte hebben om jouw reparatie uit te voeren

.repaircafe juli