file-page1
Deze week is Moerke actief!

Moerke doet mee met judo en bezoekt de activiteitenmiddag.

De Moerkoal bestaat 10 jaar.

Dit wordt groots gevierd op 9 oktober 2016 met een interactief programma.

De komende maanden gaat Moerke op bezoek in de Moerkoal. Iedere keer beleefd Moerke wat anders in de huiskamer van Middelrode. Wat is er allemaal te doen in het Dorpshuis van Middelrode en wie zijn er allemaal actief?

Moerke doet mee met judo

judo1
Pepijn Strik met Moerke

Judoclub Berlicum (JCB) bestaat 48 jaar. In januari 1968 werd de club opgericht en werd er getraind in het toenmalige café van de Tilart aan de Hoogstraat in Berlicum.
Nu traint de club alweer 10 jaar in de Moerkoal in Middelrode. Op maandag, dinsdag, donderdag, vrijdag en zaterdag wordt er getraind in het dorpshuis door de ruim 180 leden.

De judoclub Berlicum is een echte regioclub. Leden komen uit 40 verschillende plaatsen. De club doet het erg goed op Nationaal niveau.

Waarom doet de JCB het zo goed?

“Ons beleid is dat plezier hebben in de  judosport voorop staat”, aldus Theo van Hoof, bestuurslid van de club. “Er wordt een degelijke basis gelegd voor de techniek door onze hoogwaardige toptrainers.

Iedereen kan en mag op zijn of haar niveau sporten. Als we talent zien stimuleren we de judoka’s als het kan en remmen als het moet. Judoka’s mogen niet meer dan 2 wedstrijden per maand spelen.“, vertelt Van Hoof.

De grootste groep judoka’s zijn de kinderen tussen de 5 en 15 jaar.
“We zijn erg trots op onze leden en regelmatig zijn er judoka’s die in de prijzen vallen op een Kampioenschap. Eén van onze oud-leden, Guusje Steenhuizen, behoort nu tot de top van de wereld en lid Sanne van Dijke is Europees kampioen bij de junioren.

De basis hiervan ligt in het Mirroise en daar zijn wij ontzettend blij mee en trots op!”, beaamt Theo van Hoof.

De  2 jongste leden zijn 5  en 6 jaar.

judomoerke

Heb je interesse in judo? Leuk, meld je aan voor een aantal proeflessen op
www.judoberlicum.nl.

Moerke doet mee met de Activiteitenmiddag .

activiteitenmiddag2
Wim, Pieta en Janske gooien Moerke in de lucht.

Iedere dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur is er een Activiteitenmiddag in de Moerkoal.
Op deze middagen is Sylvia van Gerven, activiteitenbegeleidster van Laverhof, samen met een aantal vrijwilligers van de Moerkoal, actief met een groep ouderen uit Middelrode en Berlicum.

Deze middag is bedoeld om nieuwe contacten op te doen, samen bezig te zijn en mensen met elkaar te verbinden. Het zijn gezellige middagen met een breed scala aan activiteiten.

Zo zorgt Sylvia ervoor dat er altijd een bewegingselement in de middag verwerkt is. Mensen kunnen zelf onderwerpen aandragen zoals een actuele gebeurtenis waarover er gepraat wordt met elkaar. Ook nodigt de activiteitenbegeleidster regelmatig sprekers uit voor een uiteenzetting van hun expertise.
“Poolbiljart of een potje kaarten is ook wat we doen. Een paar keer per jaar maken we een uitstapje naar een locatie in de buurt. Zo zijn we pas met een oude schoolbus op pad geweest.

uitstapje
Binnenkort gaan we op bezoek bij zorgboerderij Buitengewoon,” vertelt Sylvia van Gerven.
Er zijn 5 vrijwilligers vanuit de Moerkoal die Sylvia van Gerven ondersteunen met haar programma.

Ben je geïnteresseerd? Kom eens meedoen op dinsdagmiddag van 13.30 tot 16.30 uur.

Naast Judoclub Berlicum en de Activiteitenmiddag zijn er nog meer clubs die zich in de Moerkoal met een gezonde geest in een gezond lichaam bezig houden. Het Goei Smoesje fietst het hele jaar door en organiseert op 31 december de Sylvesterloop. Dan wordt er door enkele clubs les gegeven in Yoga, Hatha Yoga, Pilates en Aerobic. En voor de liefhebbers is er Koersbal en MBVO (Meer Bewegen Voor Ouderen) in de Moerkoal.