De Moerkoal bestaat 10 jaar.

Dit wordt groots gevierd op 9 oktober 2016 met een interactief programma.

Afgelopen weken en aankomende tijd gaat Moerke op bezoek in de Moerkoal. Iedere keer beleefd Moerke wat anders in de huiskamer van Middelrode. Wat is er allemaal te doen in het Dorpshuis van Middelrode en wie zijn er allemaal actief?

Moerke speelt bij ’t Kölleke.

????????????????????????????????????

6 jaar geleden nam Sindy van Houtum  de stap om haar eigen kinderdagverblijf te starten.
Uit idealistische overwegingen startte Sindy voor zichzelf.
“ik wilde meer echte qualitytime voor de kinderen, aandacht en rust, het echte thuisgevoel creëren.” vertelt de eigenaresse van ’t Kölleke.

Destijds kon Sindy van Houtum dat niet geven in haar baan als leidster bij een kinderopvangorganisatie.
Nu doet ze het op haar manier en ouders en kinderen zijn heel enthousiast.

’t Kölleke heeft 1 verticale groep met maximaal 10 kinderen.
Linda werkt fulltime, Lakmali parttime en Sindy zelf werkt ook fulltime mee op de groep.

Volgens de landelijke norm mogen er 12 kinderen in een verticale groep. Dat vindt Sindy te druk en bij ’t Kölleke zijn dat 10 kinderen. Zodat de rust, ruimte en aandacht aan de kinderen gegeven kan worden.

Het echte thuiskomen is iets wat heel belangrijk is bij ’t Kölleke.
“Wij gaan regelmatig met de kinderen boodschappen doen, maken een uitstapje naar een speeltuin in de buurt of lopen even over de markt dat vinden de kinderen heel fijn. We zijn niet gebonden om hier te blijven en trekken er regelmatig op uit.”aldus de eigenaresse van ‘t Kölleke.

Kleinschalig

????????????????????????????????????
Kleinschaligheid is een grote kracht van het kinderdagverblijf. “Ouders communiceren direct met mij. Regelmatig krijg ik op zondagavond een appje of een kindje maandag kan komen.
Als er plek is en het kan volgens de regels dan is dat zo gecommuniceerd.

Vanaf september kunnen Kinderen gebruik maken van een avondmaaltijd, deze wordt vers gemaakt. Dat doen we gezamenlijk. Kinderen mogen dan bijvoorbeeld de boontjes breken en in de pan doen. Gewoon gezellig zoals thuis, dat is wat ik zo belangrijk vind,” vertelt Sindy van Houtum.

’t Kolleke biedt ook buiten schoolse opvang.

Voor meer informatie www.kdvkolleke.nl

 

Moerke zingt mee.

koor3

Forza Vocale is een enthousiast koor bestaande uit 36 leden. Het koor repeteert iedere woensdagavond in de Moerkoal van 19.30-21.30 u.  Dirigent Dennis van de Tillaart zorgt ervoor dat er een breed repertoire ingestudeerd wordt. Van klassiek tot pop.

Enkele malen per jaar verzorgt het koor uitvoeringen. Rond Kerst in Kasteel Heeswijk en af en toe in verzorgingstehuizen.
Houdt u ook zo van zingen kom eens meedoen of kijk voor informatie op www.forzavocale.nl

Andere activiteiten in de Moerkoal

Adora, een vrijetijdsclub voor mensen met een beperking maakt gebruik van de Moerkoal. Elke twee weken op zaterdagmiddag is er een clubmiddag.

EHBO vereniging De Damiaan geeft het hele jaar door EHBO trainingen.

De Zonnebloem organiseert regelmatig haar bijeenkomsten in de Moerkoal, zoals bv de jaarlijkse verwendag tbv haar leden.

De Regenboog organiseert drie maal per jaar een “gebruikte kleding en speelgoed beurs” in de Moerkoal. De opbrengst gaat naar een goed doel.