Op 2 december is het je laatste kans om dit jaar nog iets te laten repareren in de Moerkoal. We verwachten extra aanbod van artikelen die de Sint wil aanbieden, maar nog een laatste controle nodig hebben.  Daarnaast zullen er ongetwijfeld bladblazers en snoeischaren ter reparatie worden aangeboden.

Het is op elke eerste vrijdag van de maand vanaf 9.30 uur tot 12.00 uur Repaircafé in de Moerkoal in Middelrode. Dus ook op 2 december staan de vrijwilligers klaar om aandacht te besteden aan bv je kleding. Knoop eraf, uit de naad of omslag los geraakt? De dames maken het voor elkaar. Maar ook een verticuteermachine, fiets, klok, heggenschaar, videorecorder, gereedschap, koffiezetter, kookplaatje, radio etc kan gerepareerd worden.

Het is voordelig voor jou, je leert ervan, en het is ook nog eens gezellig in de Moerkoal. Behalve voor eventuele onderdelen hoef je niets te betalen voor de reparatie. Een (vrijwillig) fooitje is natuurlijk wel welkom.  Het werk van het Repaircafé is het goed voor het milieu, want er wordt minder weggegooid. En zo’n Repaircafé ochtend is ook erg gezellig. Want terwijl de vrijwilliger met jouw reparatie bezig is kijk je even mee, denkt mee, leert ervan, drinkt een kop koffie. Er wordt volop gebuurt die ochtenden en in de foyer van de Moerkoal is op vrijdagmorgen het tweede kopje koffie gratis.

Tijdens de Repaircafé’s wordt meekijken en meedenken heel erg op prijs gesteld. Maar je kunt natuurlijk ook even een kop koffie drinken in de foyer van de Moerkoal. Of even aanschuiven bij de dames van de Stichting Welzijn Ouderen (SWO), het Senioren Tref- en Ondersteunings Punt Berlicum-Middelrode (STOP) of de wijkverpleegkundige van Laverhof. Die zijn op vrijdagmorgen namelijk ook aanwezig in de Moerkoal om informatie te geven.

Kom op tijd, want dan weet je zeker dat de vrijwilligers voldoende ruimte hebben om jouw reparatie uit te voeren.

logomoerkoal