logoRepaircafe

Op vrijdag 3 februari wordt er zoals elke eerste vrijdag van de maand weer gerepareerd in de Moerkoal. Van 9.30 uur tot 12.00 uur staan de vrijwilligers klaar om bv je kleding te repareren. Knoop eraf, uit de naad of omslag los geraakt? De dames maken het voor elkaar. Maar ook een fiets, klok, heggenschaar, videorecorder, gereedschap, koffiezetter, kookplaatje, radio etc kan gerepareerd worden.

Het is gezellig in de Moerkoal, voordelig voor jou en je leert ervan. Behalve voor eventuele onderdelen hoef je niets te betalen voor de reparatie. Een (vrijwillig) fooitje is natuurlijk wel welkom.  Het werk van het Repaircafé is het goed voor het milieu, want er wordt minder weggegooid. En zo’n Repaircafé ochtend is ook erg gezellig. Want terwijl de vrijwilliger met jouw reparatie bezig is kijk je even mee, denkt mee, leert ervan, drinkt een kop koffie. Er wordt volop gebuurt die ochtenden en in de foyer van de Moerkoal is op vrijdagmorgen het tweede kopje koffie gratis.

Tijdens de Repaircafé’s wordt meekijken en meedenken heel erg op prijs gesteld. Maar je kunt natuurlijk ook even een kop koffie drinken in de foyer van de Moerkoal. Of even aanschuiven bij de Dorpstafel die ook elke maand tijdens het Repaircafé in de Moerkoal zit. Verder kun je hier in contact komen met dames van de Stichting Welzijn Ouderen (SWO) en de wijkverpleegkundige van Laverhof. Die zijn op vrijdagmorgen namelijk ook aanwezig in de Moerkoal om informatie te geven.

Kom op tijd, want dan weet je zeker dat de vrijwilligers voldoende ruimte hebben om jouw reparatie uit te voeren.

repaircafe.